Prohledat tento blog

sobota 27. srpna 2016

Alsaský cibulový koláč

Hotový koláč.

Těsto
40 dkg hladké mouky
2 dcl vody (trošku víc) aby byla ta konzistence jako jste měla od mě
3/4 kostky kvasnic
2 lžíce oleje
1 lžička cukru
1/2 lžičky soli (jinak dle chuti)

Suroviny smícháme dohromady  zamícháme, rukou zpracujeme v kouli těsta a necháme nejméně 1 hodinu kynout v lednici.
(dáme pozor aby se sůl nedostala na kvasnice - dospod misky cukr a droždí, olej, na mouku sůl) vodu postupně
Takto připravené těsto vydrží přikryté pokličkou nebo fólií až 4 dny.

Náplň
2 velké cibule na hrubo
1/2 smetany ke šlehání
pepř, sůl
sýr na strouhání na vrch

Cibuli množství dle chuti nahrubo pokrájíme, na oleji osmahnem né moc, opepříme a lehce osolíme, zalijeme cca půlkou smetany ke šlehání a necháme vydusit aby to neteklo.

Těsto vyjmeme z lednice, vytvarujeme dvě placky jako na pizzu, necháme vyšší okraje.
Poklademe cibulkou, postrouhaným sýrem pečeme na 180 stupňů do zlatova.



Před pečením.

Žádné komentáře:

Okomentovat