Prohledat tento blog

neděle 6. prosince 2015

Cigánské holubce

Toto jídlo mě naučila kdysi kolegyně romka a hlásila se k tomu jako k typickému pokrmu romů.
Ať tak, či onak, je to dobrota.

Suroviny:
Kapusta
250g mletého masa
Cibule
2 stroužky česneku
Rajský protlak
Lžička sladké papriky
200g vařené rýže
Sůl, pepř
Postup:
Listy kapusty obereme, ořízneme prostřední silnou žílu, omyjeme a dvě minuty povaříme v osolené vodě. Poté ihned prpláchneme studenou vodou.

Mleté maso smícháme s rýží, čenekem pepřem a solí a zabalíme do kapustových listů. Naskládáme do omaštěného pekáčku pekáčku.

V kastrolku si z cibulky, papriky a rajského protlaku uděláme základ na rajskou omáčku a tu nalijeme na závitky.
Dáme do trouby a hodinu dusíme na 180 stupňů přikryté pekáčem nebo alobalem.

Závitky opatrně vyjmeme, výpek lehce za dle potřeby zahustíme, dochutíme solí a trochou cukru a závitky do výpeku vložíme. Polijeme je výpekem aby neokoraly.

Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat