Prohledat tento blog

pátek 4. prosince 2015

Kaštany

Kaštanová tinktura

200g čerstvě nasbíraných kaštanů jemně nastrouhejte a nasypte do láhve.
Zalijte 0,5l 50% lihem a nechtě měsíc louhovat.
Nezapomeňte láhev dobře uzavřít a občas protřepat.
Po měsíci její obsah přefiltrujeme, nalijeme do tmavé láhve a zase důkladně uzavřeme.
To co nám vzniklo je kaštanová tinktura.


Kaštanový gel
150 mililitrů kaštanové tinktury a rozmarýnovým a levandulovým olejem (dvě polévkové lžíce od každého)
3 sáčky želatiny (agar)
Kaštanovou tinkturu smícháme s rozmarýnovým a levandulovým olejem.
Před tím uvaříme želatinu a necháme jí schladit.
Poté vše důkladně společně rozmixujeme a mast nalijeme do uzavíratelné sklenice.
Mast skladujeme v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat