Prohledat tento blog

neděle 6. prosince 2015

Něco o uzeninách


Hořčice a bylinky neutralizují škodlivé látky. Proto hořčicí nešetřete hlavně u špekáčků na ohni.

Čím důkladněji špekáček před opékáním nakrájíme, tím více tuku z něj odkape.

Uzeniny ohřívejte při teplotě kolem 80°C ve vodě nebo v páře. Zachovají si chuť a nepopraskají.

Párky a špekáčky v mikrovlnce ohřívejte jen na nejnižším teplotním stupni v talíři s vodou.

Do ledničky nedávejte uzeniny nikdy v plastových sáčcích, rychle se tak kazí.

Horký buřt, který dostříkne přes celý stůl, není kvalitní, je v něm až moc vody.

O kvalitě vypovídá většinou cena i obsah vody: šunka, která promočí trojitý papír nepatří k těm vzorovým.

Co se vám osvědčilo, zařaďte na stálý repertoár - oblíbený výrobce, značka či řezník většinou nezklame.

Složení výrobku nepíši, jelikož na většině uzenin volně vážených nebývá. Jinak poznáme, na kolikátem místě maso je. Je až desáté? Tak to moc masitý buřtík nebude!


Žádné komentáře:

Okomentovat