Prohledat tento blog

pátek 11. března 2016

Obyčejné rohlíky od ojunka




Suroviny:
300 ml vody
1,5 lžičky soli
2 lžíce sušené syrovátky
1 lžíce kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin, RUF)
50 ml oleje
400 g hladké mouky
130 g polohrubé
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
špetka cukru na čerstvé droždí

Nastavení pekárny: Program Těsto

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme a vytvarujeme stejné bochánky, které necháme 15 - 20 minutek kynout.
Propracujeme a umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme mlékem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Já umotala houstičkyÚžasný

Žádné komentáře:

Okomentovat